چرا اسلحه بنلادن هیچگاه تلآویو را نشانه نگرفت؟
ادیان نیوز/ خبر روز دوشنبه که حکایت از کشته شدن اسامه بنلادن، یکی از ۵۰ فرزند یک تاجر میلیونر عربستانی و رهبر گروه القاعده داشت، بار دیگر اسم و رسم وی را بورس کرده و بر سر زبانها انداخت. جدا از اینکه چرا وی را به آب انداختند یا اینکه حقیقتاً وی کشته شده یا نه، سؤالهای بسیاری پیرامون بنلادن، تقابلش با امریکا و کشته شدن یا زنده ماندنش وجود دارد که در آینده نیز به آنها پرداخته خواهد شد، اما یک سؤال که نباید فراموش شود این است که چرا طی این همه مدت بنلادن نخواست به اسرائیل حمله کند؟ و همان کاری را که در 11 سپتامبر به وی نسبت میدهند در اسرائیل انجام نداد؟ اسامه یک شهروند عربستانی بود که از پدر و مادر به یمن و سوریه میرسید و در کشورهای سودان، پاکستان و افغانستان حضور و فعالیت مستقیم داشت. تمام این کشورها اسلامی هستند که در متن آنها تنفر از رژیم صهیونیستی غیرقابل چشمپوشی است.
بنابراین زمینههای ذهنی و اجتماعی لازم برای بنلادن وجود داشت که تلآویو را هدف قرار دهد، اما هیچکدام از آنها این مسئله را به بنلادن نیاموختند که دست به چنین کاری بزند. در حالی که عموماً گفته میشد بنلادن دشمن شماره یک امریکا، اسرائیل و متحدان منطقهای آنها است. البته در فهرست فعالیتهایی که برای القاعده و اسامه بنلادن چیده شده است دو اقدام علیه رژیم صهیونیستی وجود دارد. ابتدا در ماه نوامبر 2002 است که این گروه عملیاتی انتحاری در هتل مومباسا، در سواحل کشور افریقایی کنیا انجام داد که «مسافران» اسرائیلی در آن حضور داشتند و بر اثر آن 15 نفر کشته و 80 نفر نیز زخمی شدند. اما دومی تنها در یک پیام گنجانده میشود و هیچ اقدامی عملی پشت آن وجود ندارد در 18 می 2008 بنلادن از مسلمانان خواسته بود محاصره نوار غزه را شکسته و فلسطینیها را از دست اسرائیل رهایی دهند.
وی همچنین خواستار جنگ با کشورهای عربی شد که با تلآویو رابطه دارند. در واقع این دو اقدام حداکثر تلاش اسامه بنلادن بود که در طول مبارزاتش علیه رژیم صهیونیستی انجام داده است. کسی که تبلیغات امریکایی وی را به عنوان یک غول آدمکش معرفی کرده و با این شگرد بخش وسیعی از افکار عمومی جهان را با خود همراه کرده بود. پس از مرگ وی نیز نیمه شب در امریکا جشن به پا کرده و با از خواب پراندن رهبران غربی از آنها خواستند که این «شکار بزرگ» را به رئیس جمهور، دولت و ملت امریکا تبریک بگویند. اما چرا این «غول ترور» حتی یکبار برای به زحمت انداختن اسرائیل از خود و گروهش هزینه نکرد. البته نباید فراموش کرد که از سال 1988 که گروه القاعده در افغانستان بنیان گذاشته شد تا اول می سال 2011 اقدامات بنلادن علیه ایالات متحده نیز انگشتشمار بود. سال 1996 به گونهای اولین اقدام ضد امریکایی بنلادن کلید خورد. وی در آگوست این سال با انتشار بیانیهای خواستار کشته شدن نیروهای نظامی امریکا شد.
این مسئله باعث شد که واشنگتن بنلادن را مسئول اصلی دو بمبگذاری عربستانسعودی در سال 96 معرفی کند که در آن 24 سرباز امریکایی و دو هندی جان خود را از دست دادند. اقدام دومی که به وی نسبت میدهند در هفتم آگوست 1998 رخ داد که طی آن دو انفجار کامیونهای بمبگذاری شده در نزدیکی سفارتخانههای امریکا در نایروبی و دارالسلام موجب کشته شدن 224 نفر شد که دوازده نفرشان امریکایی بودند. در آن زمان امریکا بنلادن را متهم اصلی دانست. همچنین گفته میشود در 12 اکتبر سال 2000 القاعده به ناو یواساس کول امریکا در بندر یمن حمله کرد و 17 ملوان آن را کشت.
به استثنای بمبگذاری نافرجام در یک هواپیمای امریکایی در 25 دسامبر 2010، پدیده 11 سپتامبر و حمله به برجهای دو قلو و ساختمان پنتاگون بزرگترین عملیاتی است که به رهبر القاعده نسبت میدهند که در مقایسه با اقدامات قبلی از وسعت بیشتری برخوردار بوده و نوع اقدام نیز کاملاً متفاوت است. با کنار گذاشتن این حمله سنگین که در آن 3هزار نفر از ملیتهای مختلف در نیویورک، ویرجینیا و پنسیلوانیا کشته شدند و القاعده هیچگاه مسئولیت آن را به طور مستقیم بر عهده نگرفت بلکه بنلادن تنها «تخریب برجهای دو قلو را ورای انتظار القاعده از این عملیات توصیف کرد.»، عملیاتهای دیگر آنقدر بزرگ نیستند که از بنلادن یک غول تروریست ایجاد کند و یک جهان را به جنگ ترور در افغانستان بکشاند.
اصولاً عملیاتهای تروریستی بنلادن همانند کشته شدن وی در اول می 2011 با شبهات زیادی همراه است. با این وجود بازار تبلیغ و بهرهبرداری را برای بسیاری باز گذاشته است. مقامات تلآویو و صهیونیستها که در زمان زنده بودن رهبر القاعده هیچ آسیب جدی به خود ندیدند، پس از اعلام کشته شدن بنلادن نه تنها به امریکا تبریک گفته و از این مسئله استقبال کرده بلکه با تروریست خواندن دوباره گروه حماس در فلسطین از امریکا خواسته است که همین شیوه عملیاتی را در این منطقه نیز ادامه دهد. عمدهترین استدلال رژیم صهیونیستی این است که حماس ترور بنلادن را محکوم کرده است./جوان