ایران به زودی به یک کشور پیر تبدیل خواهد شد
فرزند کمتر شعاری است که طاغوتیها سر میدهند و نباید به این دیدگاهها بها داد. ایران به سمت میانسالی در حال حرکت است و تنها راه مبارزه با این موضوع افزایش موالید است.
مخالفت با افزایش جمعیت منشأ علمی و دینی ندارد
ایران به زودی به یک کشور پیر تبدیل خواهد شد؛ شاید همین عبارت چند کلمهای کوتاه دولتمردان جمهوری اسلامی و شخص رئیسجمهور را بر آن داشت تا با سیاستهای تشویقی مردم را به سمت دیگری هدایت کنند. اما موضوع افزایش جمعیت مخالفانی نیز دارد. برخیها معتقدند اگر تعداد موالید کنترل نشود، ایران به سمت فقر کشیده خواهد شد و به مرور بیکاری در کشور افزایش خواهد یافت. همچنین یادآور شدهاند رشد جمعیت بیش از 70 میلیون نفر تبعات منفی برای کشور دارد. در این باره با نمایندگان مجلس گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه میخوانید.
چه کسانی مدعی ارتباط میان فقر و رشد جمعیت هستند؟
در اینباره علی اصغر حسنی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهارات جالب و خواندنی دارد. او میگوید: در ایران هیچ کمبودی نداریم که بخواهیم موضوع فرزند کمتر زندگی بهتر را دنبال کنیم. از نظر امکانات در شرایط قابل قبول هستیم و در مقایسه با سایر کشورها توانستهایم به رشدهای خوبی دست یابیم. لذا طبق شرع مقدس اسلام افزایش موالید باید مد نظر قرار گیرد.
وی گفت: قبل از انقلاب شعارهایی مبنی بر این که زاد و ولد نکنید، بسیار بود. اما بعد از انقلاب دیگر از این شعارها خبری نیست و همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید فرمودند کشور ایران ظرفیت 150 میلیون نفر جمعیت را دارد. او یادآور شد: چین یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت دارد و به راحتی از سوی دولتاش اداره میشود. در این کشور نه مشکل بیکاری وجود دارد و نه مشکل بهداشت و درمان لذا ایران با داشتن 70 میلیون نفر جمعیت و برخورداری از نعمتهای فراوان میتواند برای افزایش جمعیت برنامهریزی کند و یقیناً رشد جمعیت در ایران به نفع همگان است و همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید کردند، باید به سمت افزایش جمعیت حرکت کنیم.
حسنی متذکر شد: سال 55، حدود 50 درصد جمعیت ایران جوانان بودند و اکنون این افراد به سن میانسالی رسیدهاند، و حال برای آن که کشورمان جوان بماند برنامهریزی در بخش افزایش موالید ضروری است. از سوی دیگر ایران نیازمند حرکتهای جهشی در بخشهای مختلف است و این امر مستلزم داشتن نیروی انسانی جوان است. لذا پیشنهاد میشود با سیاستهای تشویقی برای بالا رفتن نرخ رشد جمعیت اقدام شود. وی ارتباط موضوع افزایش جمعیت با فقر را بی اساس دانست و متذکر شد: اگر کسی این دو را با هم مرتبط کند، از اصل اسلام دور مانده است. چرا که هر فرزندی که به دنیا بیاید رزق و روزیاش را به همراه میآورد، با این وصف چطور میتوان مدعی شد که فقر و افزایش جمعیت مرتبط هستند؟ به اعتقاد من این حرفها متعلق به کسانی است که غربزده هستند و مرام کمونیستی دارند. حسنی ادامه داد: کشوری که نفت، گاز، معدن و …. دارد اگر جمعیتاش دو برابر هم شود، به هیچ عنوان با فقر دست و پنجه نرم نخواهد کرد. نباید از این حرفها بترسیم و مانند غربیها افزایش موالید را زیر سوال ببریم، همانگونه که اسلام به ما تأکید کرده است، بچهدار شدن حسنی است که نباید از آن به بهانههای مختلف غافل ماند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: زمانی میتوان استقلال داشت که در زمینه نیروی انسانی هیچ کمبودی نداشته باشیم. نیروهای متخصص ایرانی را میتوان به کشورهای مختلف صادر کرد و این اتفاق به منزله افزایش سطح خدمات فنی و مهندسی کشورمان است.
او گفت: ایران در شرایط فعلی از نظر درمانی آمادگی کامل برای ارائه خدمات به 150 میلیون نفر جمعیت را دارد. حسنی میگوید: فرزند کمتر شعاری است که طاغوتیها سر میدهند و نباید به این دیدگاهها بها داد. ایران به سمت میانسالی در حال حرکت است و تنها راه مبارزه با این موضوع افزایش موالید است. وی گفت: در ایران حداقل 3 میلیون افغان در حال کار کردن هستند و اشتغال آنها هیچ مشکلی ندارد. حال چطور ایران میتواند پذیرای نیروی کار سایر کشورها باشد اما خودش برای افزایش جمعیت هیچ اقدامی نکند. اگر بدین منوال حرکت کنیم در سالهای آینده باید نیروی جوان سایر کشورها را وارد ایران کنیم تا کشورمان بتواند توسعه پیدا کند. وی تأکید کرد: خدمات رفاهی در مقایسه با سالهای آینده باید نیروی جوان سایر کشورها را وارد ایران کنیم تا کشورمان بتواند توسعه پیدا کند. وی تأکید کرد: خدمات رفاهی در مقایسه با سالهای گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است، لذا دیگر نمیتوان خواهان کنترل موالید بود. تصورات اشتباه باید اصلاح شود و دولت با بستههای تشویقی برای خانوارها نسبت به افزایش جمعیت اقدام کند.
مراقب ایران پیر باشیم!
عوض حیدرپور شهرضایی نماینده مردم شهرضا و سمیرم سفلی نیز در اینباره معتقد است: ایران با داشتن منابع غنی و نوع آب و هوایی که دارد میتواند جمعیت بیش از 70 میلیون نفر را داشته باشد و همانگونه که مقام معظم رهبری تأکید کردند، افزایش جمعیت مشکلی را برای ایران ایجاد نمیکند، بلکه کشورمان یک کشور جوان باقی میماند و امکان توسعه و دستیابی به فناوریها بیش از گذشته میشود. وی افزود: ما میتوانیم بعد خانوار را تا حداکثر 4 نفر سازماندهی کنیم و شرایط زندگی مطلوب را برای افراد یک خانواده رقم بزنیم. مقام معظم رهبری فرمودند: ایران پتانسیل افزایش جمعیت را دارد، منظور ایشان این بود که دولت با برنامهریزیهای کارشناسی اقدامات مقتضی در اینباره را انجام دهد. وی ادامه داد: تعداد جمعیت نیز باید در کل کشور افزایش پیدا کند نه این که فقط مناطق خاص نسبت به افزایش موالید اقدام کنند، در چنین شرایطی توزیع متوازن را خواهیم داشت و کشور نسبت به افزایش جمعیت به خوبی اقدام کردن است. وی گفت: در شرایط فعلی خانوادهها به تک فرزندی روی آوردهاند و حتی برخی از خانوادهها نسبت به داشتن بچه علاقهمند نیستند، لذا با سیاستهای تشویقی میتوان دیدگاههای مردم را تغییر داد. نماینده مردم شهرضا و سمیرم سفلی متذکر شد: اگر جمعیت کشور به 150 میلیون نفر برسد، ایران به اندازه کافی میتواند خوراک، پوشاک و سایر امکانات را برای افراد فراهم کند. از این رو بابت رشد جمعیت هیچ نگرانی وجود ندارد. وی در پاسخ به این انتقادها که گفته میشود افزایش جمعیت در ایران آثار سوء دارد و ایران را به سوی فقر خواهد کشاند. اذعان داشت: رشد جمعیت، کشور را به سمت فقر نمیکشاند. اگر زیر ساختها فراهم شود و دیگر شاهد سوء مدیریتها نباشیم رشد جمعیت نمیتواند سبب فقر شود ما همزمان با رشد جمعیت باید مسائل درمانی، بهداشتی، خوراک، اشتغال و سایر موارد مرتبط را رشد دهیم. در این صورت فقر دامنگیر نخواهد شد. از سویی دیگر در سالهای آینده شاهد ورود جوانان به عرصه کار هستیم و کشورمان یک کشور جوان باقی میماند. وی تصریح کرد: اگر روند فعلی را ادامه دهیم و میزان موالید به مرور کاهش پیدا کند بطور قطع جامعه ایران، جامعهای پیر خواهد شد و این اتفاق برای کشوری که در حال توسعه است بسیار خطرناک است.
مدارس ایران در حال تعطیلی است
حسین حسنی بافرانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفت: با داشتن منابع و مخازن نفت بالقوه، پتانسیل افزایش جمعیت را داریم. معتقدم جمعیت 70 میلیونی ایران تا 2 برابر هم میتواند کشش داشته باشد. رئیس جمهور مطرح کردند که ایران ظرفیت سرویسدهی به 120 میلیون نفر را داد. مقام معظم رهبری هم به این بحث اشاره داشتند. به اعتقاد من نیز این پتانسیل در کشور وجود دارد و میتوان با برنامهریزی درست جمعیت کشور را حداقل دو برابر کرد. وی درباره سیاستهای جمعیتی نیز توضیح داد: سیاستهای کنترل جمعیت و تنظیم خانواده تقریباً اکثر کلاسهای آموزش و پرورش روستاها و شهرها را به تعطیلی کشانده است! متأسفانه زاد و ولد هم اکنون در کشور به گونهای حرکت کرده که هرم سنی ما به سمت افراد سالمند رفته است. به طوری که کلاسهای ابتدایی ما در آموزش و پرورش به دلیل اعمال سیاستهای کنترل جمعیتی رو به تعطیلی است. حسنی بافرانی تأکید کرد: ما کشور فقیری نیستیم و البته ثروتمند هستیم و در واقع کشورهای ثروتمند هم طوری منابع را مدیریت میکنند که با هر سطحی از درآمد سرانه و رشد اقتصادی، مردم در رفاه کامل به سر ببرند. ما هم طبیعتاً ضمن آمادهسازی زیرساختهای کشور باید سرمایهگذاری کنیم و درآمد سرانه مردم را افزایش دهیم و این امر موجب افزایش موالید خواهد شد. وی یادآور شد: درآمد سرانه ایران در طول 8 سال گذشته تقریباً سه برابر شده یعنی از 3 تا 4 هزار دلار به 12 هزار دلار رسیده است، با این افزایشها امکان افزایش نرخ رشد جمعیت وجود داردو وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران میتواند به رشد جمعیت پاسخ کافی دهد، خاطرنشان کرد: امکان افزایش جمعیت به اندازه دو برابر سرویسدهی در حوزههای مختلف بالقوه وجود دارد که برای بالفعل کردن آن نیاز به امکانات و الزاماتی خواهیم داشت. مهمترین آن برنامهریزی صحیح و ترسیم چشمانداز در بخش مدیریت منابع در حوزههای مختلف است. طبیعتاً سرمایهگذاری روی منابع مشارکتی نفتی و گازی و همینطور وارد میدان کردن فازهای مختلف پارس جنوبی از اولویتهای اساسی کشورمان است چون میتوانیم رشد اقتصادی خوبی را به ارمغان آوریم. حسنی بافرانی در مورد این که آیا نباید بحث 4 فرزند اصلاح شود و تمام بچهها تحت پوشش حمایتهای دولت قرار گیرند خاطر نشان کرد: قطعاً یکی از عوامل بازدارنده افزایش جمعیت همین است. بیمههای مختلف، بچههای چهارم را بیمه نمیکنند و حمایتهای مختلف انجام نمیشود که این بحث هم باید در سیاستهای جدید مورد بازبینی قرار گیرد. وی افزود: در واقع باید اقدامات حمایتی و تأمین اجتماعی اعمال شود. امکانات آموزشی و درمانی و بهداشتی رایگان و نیمه رایگان هم میتواند بسیاری از خانوادهها را ترغیب کند. چون اگر خانوادهها نگران این مسائل باشند، طبیعتاً کار مفیدی صورت نخواهد گرفت.
منبع:مجله جمعیت