رابطه با همسر در سیره بزرگان
رفتار انسان های بزرگ چون خودشان بزرگ است. خیلی از ما دوست داریم مانند آنها باشیم ، زیرا رفتار ایشان همواره برای ما الگوست. در این مجال، می خواهیم رفتار بزرگ مردی با همسرش را در ذیل بیاوریم، تا الگویی برای همه زوج های جوان شود.
خیلی از از پرخاشگری ها و دعواهای بین زن و شوهرها، به خاطر نبود رفتار درست و صحیح بین آنها می باشد. زندگی زناشویی بزرگان، می تواند الگویی برای رفتار بهتر در زندگی ها باشد.
همسر شهید مطهری نقل می کند: « یک بار برای دخترم به اصفهان رفته بودم. بعد از چند روز که به تهران آمدم، نزدیک های سحر به خانه رسیدم.
وقتی وارد خانه شدم، بچه ها همه خواب بودند، ولی آقا بیدار بود.چای و میوه و شیرینی را آماده کرده بودند و ایشان انتظار آمدنم را می کشیدند.
بعد از احوال پرسی با تاثر به من گفتند: می ترسم یک وقت نباشم، شما از سفر بیایید و کسی نباشد که به استقبالتان بیاید.
بیشتر اوقات صبح ها چای درست می کردند. در تمام طول زندگی به یاد ندارم که به من گفته باشند یک لیوان آب به ایشان بدهم. » (1)
محبت و عشق ورزی شهید مطهری نسبت به اعضای خانواده، مخصوصا همسرشان، در سیره و احادیث رسول خدا(ص) موج میزند.
آن حضرت، دوست داشتن همسران را از آداب پیامبران برمی شمرد (2) و شوخی و عشق بازی با همسر را از بازی ها و لذت های روای زندگانی می دانست: بازی در سه چیز رواست: …با همسرت شوخی و عشق بازی کنی. (3)
پیامبر گرامی اسلام (ص) می فرماید: هرچه بر ایمان بنده ای افزوده شود، بر محبت و دوستی او نسبت به خانواده اش افزوده می شود. (4)
همچنین قرآن کریم رابطه زن و مرد را آنقدر مهم می داند که آنها را تشبیه به لباس هم می کند.
“هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ” خانم ها لباس شما مردان و شما لباس آن خانم ها هستید. (سوره بقره، آیه 187)
با الگوی مناسب از رفتار و کردار بزرگان و سیره اهل بیت (ع)، می توان زندگی شاد و خوب برپا کرد. (5)
1- سرگذشت های ویژه از زندگی استاد مطهری ج2 ص108 و 109 ( با اندکی تغییر و تلخیص)
2- شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج1، ص52
3- متقی هندی، کنزالعمّال، ج15، ص211
4- علامه مجلسی، بحارالانوار، ج100، ص228
5- پژوهش از محمد حسن براری